Ambulancewens en wensambulances

Stichting Ambulancewens en wensambulances

• Stichting Ambulancewens
• Samenwerkende (regionale) wensambulances
• Stichting Vaarwens

Stichting Ambulancewens (gratis)

De  Stichting, actief in heel Nederland, is opgericht door dhr. Veldboer met als doel de laatste wens van mensen die terminaal ziek zijn te vervullen. De Stichting heeft in de afgelopen 5 jaar ruim 2500 wensen vervuld van kinderen en volwassenen en hun naasten in binnen- en buitenland. De wensen kunnen worden vervuld met behulp van ruim 190 vrijwilligers, allen gediplomeerd verpleegkundigen en ambulancechauffeurs en de inzet van professioneel uitgeruste ambulances. De Stichting draait volledig op giften en donaties. Aan de diensten van Stichting  zijn dan ook geen kosten verbonden.

Op de website staan prachtige verhalen van mensen die hun wens in vervulling zagen komen. Een laatste wens om nog één keer de zee te zien en te ruiken, nog één keer naar je eigen huis of bijvoorbeeld nog één keer naar een concert.
Verhalen

Bekijk ook het  youtube filmpje “Leven toevoegen aan de dagen” . Het is indrukwekkend!

Vakantiehuis

De Stichting beschikt ook over een vakantiehuis, het Jan Bos Huis in de bossen van Beekbergen. Het huis is zo ingericht dat de liggende  patiënt met bed/brancard ook naar buiten kan.Vrijwilligers geven de nodige zorg en ondersteuning.
Men kan er 3 dagen gratis verblijven met 1 familielid. Willen er meer familieleden mee dan kunnen zij, via de Stichting, een huis huren op hetzelfde park.
Vakantiehuis

U kunt zich via de website aanmelden voor een ambulancewens of het vakantiehuis.
Stichting Ambulancewens

 

Samenwerkende (regionale) wensambulances 

In bijna elke regio in Nederland is een Stichting wensambulance actief. Allemaal met hetzelfde doel; mensen die ernstig ziek zijn met een beperkte levensverwachting nog de mogelijkheid bieden een laatste wens in vervulling te laten gaan.

Wanneer mensen met een ernstige ziekte en een beperkte levensverwachting nog een laatste wens willen vervullen kan dit problematisch zijn. De omgeving is vaak niet in staat te helpen door de ernst van de lichamelijke handicap, de conditie of de benodigde zorg tijdens de reis.
De (regionale) Stichtingen wensambulances kunnen helpen. Elke Stichting beschikt over een ambulance en medisch gediplomeerde vrijwilligers.
Ook deze Stichtingen zijn afhankelijk van donaties en sponsoren.
Het kan zijn dat er een eigen bijdrage gevraagd wordt.  Het is aan te raden hier van tevoren naar te informeren.

Zeven Stichtingen in Nederland hebben een gezamenlijke website met de naam samenwerkende wensambulances. Via deze website kunt u doorklikken naar de Stichting wensambulance in uw regio.
Samenwerkende wensambulances

Stichting Vaarwens

Al bijna 10 jaren vaart de volledig aangepaste ex loodstender Meander over de Nederlandse wateren met mensen die zich in hun laatste levensfase bevinden. Evert, Inge en vrijwilligers hebben inmiddels honderden terminale mensen met begeleiders, familie en vrienden een volledig gratis en onvergetelijke dag bezorgd. De Stichting Vaarwens heeft al zo’n 11 jaren praktijkervaring en is uitgegroeid tot een professionele organisatie.
Stichting Vaarwens vaart een volledig verzorgde vaardag voor één zieke met zijn/haar naasten. Het zijn zeer individuele vaardagen in een intiem gezelschap.
Samen met Stichting ambulancewens wordt er gezorgd voor gratis vervoer, vakkundige verpleging en goed geïnstrueerde ervaren gastdames/heren.
Stichting Vaarwens


twitterbutton.nl