Project “Als je niet meer beter wordt”

Project “Als je niet meer beter wordt”

project: Äls je niet meer beter wordt"

Als je niet meer beter wordt

Jaarlijks krijgen ongeveer 80.000 mensen in Nederland te horen dat ze niet meer beter zullen worden. Daarmee begint een doorgaans verwarrende periode vol keuzes en dilemma’s waar maar weinig mensen echt op zijn voorbereid. Goede, begrijpelijke informatie is vaak moeilijk te vinden. Het project “Als je niet meer beter wordt” bestaat uit een serie van 24 korte filmpjes over precies die kwesties die nergens anders aan bod komen. Van het “slecht nieuwsgesprek”, het informeren van de kinderen, de second opinion en de vraag wat je op het einde van je leven van je huisarts mag verwachten, tot waar je wilt sterven.

Het zijn vooral de “hoofdpersonen” die in de filmpjes informatie geven. Het zijn acht gewone mensen die in de ongewone omstandigheid verkeren dat hen de dood is aangezegd. Alleen bij een paar ingewikkelde onderwerpen komen deskundigen aan het woord.

Er wordt niet gezegd wat mensen moeten doen, maar in de filmpjes komen keuzes voorbij zoals anderen die gemaakt hebben.

Het project “Als je niet meer beter wordt” heeft de steun van artsen- en patiëntenorganisaties, van organisaties voor palliatieve zorg en anderen. Het project heeft tweemaal de Els Borst Prijs gekregen voor initiatieven die bijdragen aan bekendheid, bereikbaarheid en beschikbaarheid van palliatieve zorg voor het publiek.

Klik op het logo om naar de website “Als je niet meer beter wordt” te gaan.

Als je niet meer beter wordt

 

 

 

 

 

 


twitterbutton.nl