Werk en vrijwilligerswerk

Werk en vrijwilligerswerk

 Doorwerken na uw pensionering
• Vrijwilligerswerk
Vrijwilligerswerk in het buitenland
Vrijwilligerswerk bij u in de buurt en in het buitenland
Mentoren gezocht

• Vijwilligerswerk bij u in de buurt
• Organisaties die afhankelijk zijn van de inzet van vrijwilligers
• Vrijwilligers in de zorgsector

Doorwerken na uw pensionering

Ouderen zijn doorgaans veel fitter dan vroeger, met als resultaat dat velen door blijven werken na hun 65e. Er zijn er die door blijven werken bij de eigen werkgever, maar er zijn ook die bij een andere werkgever hun werkzaamheden voortzetten.
Ondanks het feit dat er geen wettelijke belemmeringen zijn, verandert er wel wat. Het is dan ook verstandig, voor zowel werkgevers als werknemers, goed op de hoogte te zijn van de regelgeving. Op het internet staan meerdere bureaus die bemiddelen voor 65-plussers, 65-plus werkt is er één van.
65 plus werkt.

Vrijwilligerswerk

De wereld wordt beter als je daar zelf mee begint, zegt dr. R. Bekkers (VU). Ongeveer 40% van de Nederlanders is als vrijwilliger actief. Uit onderzoek, uitgevoerd door dr. R. Bekkers, blijkt nu ook dat het actief zijn in het vrijwilligerswerk niet alleen de wereld beter maakt, maar het maakt je ook gelukkiger en het heeft een positieve invloed op de gezondheid. Iets betekenen voor anderen, een onbetaalde bijdrage leveren aan de maatschappij kan heel veel voldoening geven.

Vergoeding voor vrijwilligerswerk voor bijstandsgerechtigden vanaf 1 April 2017 verhoogd.
Voor maximaal € 150,- per maand met een maximum tot € 1.500,- per jaar kan men een (onkosten) vergoeding ontvangen, zonder dat het verrekend wordt met de bijstandsuitkering.
Voor meer informatie, ga naar de website: vrijwilligers.nl

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Bij Projects Abroad zijn vrijwilligers van alle leeftijden welkom in meer dan 25 landen wereldwijd bij diverse soorten projecten. Er is vrijwilligerswerk op het gebied van o.a. sociale zorg, lesgeven, gezondheidszorg en bouwen. U kunt uw specifieke kennis en ervaring inzetten bij een project zodat u nog meer kunt betekenen. Maar ook zonder ervaring kunt u een waardevolle bijdrage leveren. Alle deelnemers worden vooraf en lokaal in de bestemmingen goed begeleid door onze eigen ervaren full-time medewerkers. Zo zorgen we voor een zinvolle, veilige en leuke ervaring.
Projects abroad.

Vrijwilligerswerk bij u in de buurt en in het buitenland

Er is doorgaans veel vraag naar vrijwilligers, maar het vinden van de vacatures was niet altijd even makkelijk. Inmiddels is er een verzamel site met vacatures voor vrijwilligers bij u in de buurt en in het buitenland.
Website vacatures vrijwilligers.
Website vacatures vrijwilligers in het buitenland

Mentoren gezocht

Mentorschap is bedoeld voor mensen die hun persoonlijke belangen (belangen die niet over geld en goed gaan) niet meer kunnen behartigen. Het kan gaan om dementerenden, verstandelijk gehandicapten, psychiatrische of comateuze patiënten.

Taken van een mentor zijn:

  • Belangenbehartiging van niet-materiële aard;
  • Advisering en ondersteuning van de cliënt voor het naar buiten brengen van beslissingen;
  • Vertegenwoordigt de cliënt met betrekking tot diens verzorging, verpleging en begeleiding in situaties waarin de cliënt wilsonbekwaam is;
  • Is zoveel mogelijk vertrouwenspersoon.

 

Bent u verantwoordelijk, doortastend, inlevend en wilt u iets voor een ander doen meldt u zich dan aan bij de Landelijke Vereniging Mentorschap Netwerk Nederland.

Als u zich aanmeldt krijgt u, na intake, een training vanuit de regionale Stichting mentorschap in uw regio. Daarna volgt de kennismaking met de cliënt en de benoeming tot wettelijk vertegenwoordiger door de kantonrechter. Tijdens het hele traject wordt u begeleidt door de Stichting.
Mentorschap Netwerk Nederland

Organisaties die afhankelijk zijn van de inzet van vrijwilligers

Onderstaand een beknopt overzicht van een aantal organisaties die afhankelijk zijn van de inzet van vrijwilligers. Als u op de naam van de organisatie van uw keuze klikt komt u direct op de pagina met vacatures.

Rode kruis 
Humanitas
De Zonnebloem
Leger des Heils
Het  Gilde 

Vrijwilligerswerk in de zorgsector

Ook in de zorgsector zijn vrijwilligers nodig.  U moet dan onder andere denken aan ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking  en hospices.

 


twitterbutton.nl