Een goed gesprek

Een goed gesprek

• Sensoor
• De Zilverlijn
• Het luisterend oog

Sensoor, De Zilverlijn en Het luisterend oog zijn vrijwilligersorganisaties  waar u terecht kunt als u even met iemand vertrouwelijk wil praten of gewoon even de week doornemen. Afhankelijk van de organisatie kan dit telefonisch, via de chat en/of e-mail.

Sensoor

Wanneer u ergens over wilt praten, of iets wilt delen met iemand, dan kunt u contact opnemen met Sensoor. Dit kan ook anoniem, de vrijwilligers zijn professioneel opgeleid en het gesprek is vertrouwelijk. Sensoor is dag en nacht bereikbaar.
Er zijn 3 mogelijkheden om contact op te nemen, via de telefoon, chat of e-mail.
Sensoor.


De Zilverlijn

De Zilverlijn is een initiatief van het Ouderenfonds. Als u het leuk vindt om regelmatig even telefonisch contact te hebben met één van de vrijwilligers van het Ouderenfonds dan kan dat via de Zilverlijn. De vrijwilligers bieden een luisterend oor, maar u kunt natuurlijk ook gewoon even de week doornemen.De gesprekken zijn vertrouwelijk en deelname aan de Zilverlijn is kosteloos en vrijblijvend.
Op de website van het Ouderenfonds staat hoe zich kunt aanmelden.
De zilverlijn Ouderenfonds


Het luisterend oog (Humanitas)

Het Luisterend Oog gaat na ruim 10 jaar vanuit Humanitas over naar Sensoor. Vanaf 1 april 2017 neemt Sensoor de chatdienst over voor iedereen die behoefte heeft aan een luisterend oor. Dit betekent dat Humanitas afscheid neemt van deze activiteit. Wel zijn we blij dat de continuïteit van de activiteit hiermee is gegarandeerd voor de mensen die dit nodig hebben. De huidige vrijwilligers die actief zijn gaan mee naar Sensoor.
Het Luisterend Oog past goed binnen Sensoor, omdat anonieme hulp op afstand de kern is van waar Sensoor zich al bijna 60 jaar mee bezighoudt. Sensoor biedt zelf ook een chatdienst aan. De komende tijd wordt onderzocht hoe beide chatdiensten kunnen samengaan. Het Luisterend Oog zal dus in de huidige vorm blijven bestaan voor iedereen die behoefte heeft aan een anoniem gesprek van mens tot mens. Deze website blijft voorlopig gewoon bestaan en de openingstijden blijven ongewijzigd.

Ieder mens heeft behoefte aan contact met anderen. Er zijn omstandigheden waardoor je contacten verliest. In een isolement raakt. Soms is het moeilijk om je verhaal te vertellen aan de mensen om je heen. Misschien is het te pijnlijk of te privé.

Deze website is bedoeld voor iedereen die zich op één of andere manier geïsoleerd voelt en behoefte heeft aan contact. Ongeacht levensverhaal, achtergrond, leeftijd of leefomstandigheid. Je kunt hier je verhaal kwijt. Door online, vertrouwelijk en anoniem te chatten met een vrijwilliger. Deze biedt een luisterend ‘oog’ en denkt met je mee. Vrijwilligers zijn goed voorbereid en worden begeleid bij hun taak.
Het luisterend oog via sensoor

 

 

 

 

 

 

 


twitterbutton.nl