Repaircafés

                                          Repaircafés

 

Repaircafés is een initiatief van Martine Postma en is inmiddels een wereldwijde beweging geworden met als inzet, duurzaamheid op lokaal niveau.

Veel kapotte spullen worden weggegooid, terwijl het wellicht nog gerepareerd kan worden, maar doorgaans weten we echt niet meer hoe dat moet. Het Repaircafé heeft daar verandering in gebracht. Practische kennis kan nu worden overgedragen en de kapotte spullen kunnen doorgaans weer bruikbaar gemaakt worden. Dat is goed voor de bezoekers, maar ook voor het milieu.

De activiteiten in het Repaircafé worden gratis en op vrijwillige basis uitgevoerd door de aanwezige reparatiedeskundigen. Overigens zijn de Repaircafés geen concurrent van professionele reparateurs. Repaircafé wil organisatoren juist de mogelijkheid van reparatie onder de aandacht brengen. Het kan dan ook zijn dat sommige bezoekers doorverwezen worden naar professionals.

Op de website van Repaircafé kunt u zien waar u terecht kunt bij u in de buurt, overigens is een vrijwillige bijdrage welkom.

De Nederlandse Regering

Nieuw is dat Repaircafé een opdracht heeft gekregen van de Nederlandse regering om te onderzoeken welke producten Repair Café het vaakst repareren en wat daarbij allemaal komt kijken. De inzet is inzicht krijgen op de repareerbaarheid van spullen die we zoal gebruiken. Dit onderzoek wordt vervolgens gebruikt om fabrikanten te stimuleren tot robuuster ontwerp zodat producten minder snel kapot gaan en/of beter te repareren zijn.

Overzicht Repaircafés bij u in de buurt.

 

 

 

 

 

twitterbutton.nl