Zorgboerderij

Zorgboerderij

• Zorgboerderij
• De kosten
• Zorgboerderijen in Nederland
• Video van een zorgboerderij 

zorgboerderijZorgboerderij

Een zorgboerderij is een agrarisch bedrijf waar mensen terecht kunnen die een hulp- en/of zorgvraag hebben op het gebied van dagbesteding, werken, wonen of logeren. De eigenaren richten zich doorgaans op één of meerdere doelgroepen.
Een specifieke doelgroep vormen de ouderen (ouder dan 55 jaar) die een zinvolle dagbesteding nodig hebben en ouderen die dementerend zijn.
Er is een keurmerk ontwikkeld, het Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen. Hebben de eigenaren dit Keurmerk dan weet u zeker dat er kundige begeleiding is, de boerderij een veilige plek is, er gewerkt wordt met heldere afspraken en persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Tevens mogen mensen langskomen om een kijkje te nemen omdat de zorgboer en zorgboerin trots zijn op wat ze doen.
Zorgboeren

De kosten

De financiering van hulp en/of zorg kan ingewikkeld zijn, mede omdat niet alle zorgboerderijen AWBZ- erkende instellingen zijn. Op de website Zorgboeren staat informatie over de kosten.
De kosten

Zorgboerderijen in Nederland

Op de website Zorgboeren staat een duidelijk overzicht van meer dan 800 boerderijen, verspreid over  Nederland. U kunt dan ook snel de boerderij, met de door u gewenste hulp en zorg, bij u in de buurt vinden.
Overzicht 

Video 

copyrigth russchenmedia 

 

 


twitterbutton.nl