Pannenkoeken zijn er in vele soorten en natuurlijk zijn er ook vele gezonde varianten van dit gerecht. Het bereiden ervan is altijd eenvoudig en gaat snel. Natuurlijk is voor een smakelijke pannenkoek het van belang om een geschikte pan te gebruiken, die u bij voorkeur alleen gebruikt voor dit doel. Kijk voor de juiste pannenkoekenpan via Habitas-Online.nl.
Frisse yoghurtpannenkoeken met rood fruit
Houdt u wel van een stevig ontbijt dat tegelijkertijd ook gezond is en licht verteerbaar. Denk dan eens aan pannenkoeken met yoghurt op uw ontbijtbordje. De lekkerste combinatie is natuurlijk met sappig vers fruit uit het seizoen. Als u een dergelijk ontbijt voortgezet krijgt wordt de dag natuurlijk een succes. Voor pannenkoeken kunt u tegenwoordig ook glutenvrij meel kopen. De pannenkoeken goed laten afkoelen voordat u de yoghurt toevoegt. Het fruit zet u natuurlijk klaar voor gebruik op tafel zodat iedereen kan kiezen,
Havermoutpannenkoekjes
Het is al lange tijd bekend dat havermout een bijzonder gezond gerecht is. Maar niet iedereen vindt een bord havermout ook lekker. Dat probleem kunt u eenvoudig oplossen door pannenkoekjes te bakken van havermoutmeel. Ineens zullen ook degenen die niet zo dol zijn op havermout hun vingers erbij aflikken. Havermoutpannenkoeken zijn eenvoudig te bakken en het meel is goed verkrijgbaar. Deze pannenkoekjes combineer je met diverse soorten fruit. Dat kan een banaan zijn maar ook rood fruit smaakt uitstekend bij deze gezonde lekkernij. Let goed op de hoeveelheid kaneel die u gebruikt, deze bepaalt de smaak in hoge mate.
Quinoa pannenkoeken
Misschien denkt u bij Quinoa meteen aan zaden en dat is logisch. Maar u kunt ook quinoameel kopen. Deze meel is glutenvrij en is even eenvoudig in het gebruik als andere soorten. De meeste koks gebruiken een beetje honing in het beslag om een licht zoetige smaak aan deze pannenkoekjes te geven. Ze kunnen naturel worden gegeten maar met zoetige topping zijn ze een delicatesse. Denk bijvoorbeeld aan banaan met een snufje cacao. Voor wie van noten houdt is een combinatie van gehalte walnoten en dadels een aanrader. Kinderen vinden een mix van pecannoten, honing, kaneel en chocolade meestal niet te weerstaan.
Boekweit courgette pannenkoek
Deze combinatie had u vast niet verwacht, maar als u van een hartig gerecht houdt, is dit beslist een goede optie. Het is natuurlijk ook een bijzonder gezonde combinatie en beslist niet moeilijk om te bakken. Her hoofdbestanddeel is uiteraard de courgettes die u in fijne blokjes hakt voor gebruik. Boekweitmeel is in de meeste speciaalzaken goed verkrijgbaar. Wilt u de bereiding extra gezond maken, gebruik dan plantaardige melk en kokosolie om in de bakken. Dat geeft ook nog eens een verfijnde smaak. Wilt u een topping? Gebruik dan een appelstroop.
Pannenkoeken met banaan en ei
Eenvoudig om te maken en een goede maaltijd voor het sporten bijvoorbeeld. Behalve ei en banaan heeft u eigenlijk alleen hüttenkäse nodig om de pannenkoek de juiste substantie te geven. Let op dat u van het ei alleen het eiwit gebruikt, dat zorgt voor een gezonde pannenkoek die heerlijk smaakt.
Tip: bak eens een pannenkoekje tijdens het gourmetten!