MEE en Zorgbelang

MEE en Zorgbelang

• MEE
• Zorgbelang

Belangenorganisaties

 

MEE en Zorgbelang

MEE en Zorgbelang zijn organisaties waar u telefonisch contact mee op kunt nemen of naar toe kunt gaan voor vragen en advies. Deze organisaties hebben kantoren, verspreid over Nederland. Het zijn organisaties die laagdrempelig zijn en u vaak goed van dienst kunnen zijn.
Onderstaand een beschrijving van de organisaties en de diensten die zij bieden.

MEE

MEE ondersteunt iedereen met een beperking. Bijvoorbeeld iemand met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking, een chronische ziekte, niet- aangeboren hersenletsel en autisme.
MEE helpt u uw mogelijkheden te vergroten. Er wordt vooral gekeken naar wat u, met uw beperking, nog kan om zo zelfstandig mogelijk te blijven wonen en leven.
Aangezien de omgeving vaak heel belangrijk is,  helpt en ondersteunt MEE ook mensen uit uw naaste omgeving, zoals bijvoorbeeld uw partner, familie en/of vrienden.
De dienstverlening van MEE is gratis en u kunt direct een afspraak maken. U hebt geen verwijsbrief van uw huisarts nodig, ook hoeft geen indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)  aan te vragen.
MEE is een onafhankelijke organisatie, wat betekent dat ze niet verbonden zijn aan bijvoorbeeld zorgverzekeraars of zorginstellingen.
MEE bij u in de buurt

Zorgbelang

Cliëntondersteuning en klachtenopvang

Zorgbelang is actief binnen zorg en welzijn. Naast collectieve belangenbehartiging is individuele belangenbehartiging ook onderdeel van het takenpakket van Zorgbelang. Deze individuele belangenbehartiging bestaat onder meer uit informatievoorziening, voorlichting cliëntondersteuning en klachtenopvang.

In elke provincie is een kantoor van Zorgbelang, op het overzichtskaartje op de website van Zorgbelang kunt u zoeken naar een kantoor bij u in de buurt.
Zorgbelang bij u in de buurt

 

 

 

 

 

 

 

 

 


twitterbutton.nl